Leraren en onderwijsondersteuners: laat je horen!

 

Het onderwijs is aan het woord

 

 

Ben jij (toekomstig) leraar of onderwijsondersteuner? Laat je dan nu horen en bepaal de toekomst van jouw beroep. In Onderwijs aan het woord kun jij je mening geven en zo duidelijk maken waar het beter kan en beter moet in het onderwijs. Je kunt je tot 14 maart 2006 laten horen door de enquête in te vullen op www.onderwijsaanhetwoord.nl.

 

Meer dan 300.000 mensen werken in het onderwijs dagelijks met veel plezier en passie met jonge mensen. Het onderwijs en de rol van leraar en onderwijsondersteuner staan in de publieke belangstelling en veel deskundigen praten er over mee. Vanaf 13 februari is het woord aan de belangrijkste deskundigen, de onderwijsprofessionals zélf; leraren, onderwijsondersteuners én studenten aan pabo’s en lerarenopleidingen en lerarenopleiders.

 

Onderwijs aan het woord is een groot nationaal onderzoek waarin de mening van alle onderwijsprofessionals wordt gevraagd over de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Jij bepaalt welke thema’s op de agenda komen.

Dit kunnen brede, algemene thema’s zijn zoals vergrijzing, waardering of innovatie, of concrete, dagelijkse thema’s zoals mogelijkheden tot nascholing of inrichting van de lokalen. Onderwijs aan het woord is een initiatief van Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL). Minister Van der Hoeven heeft aangegeven de uitkomsten van Onderwijs aan het woord mee te nemen in haar beleidsagenda.

 

Hoe meer mensen meedoen, hoe sterker de stem van het onderwijs zal klinken. Laat dus van je horen en vul vóór 14 maart 2006 de enquête in op www.onderwijsaanhetwoord.nl

 

Het onderzoek ’Onderwijs aan het woord’ hoopt zo’n 300000 mensen te bereiken. Dit zijn in het basisonderwijs 157171 leerkrachten en onderwijsondersteunende medewerkers (onderwijsassistenten en instructeurs), in het voortgezet onderwijs 93329 en in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie 48654 mensen. Ook studenten aan de pabo’s en lerarenopleiding en lerarenopleiders worden benaderd. De vragenlijst kan tot 14 maart worden ingevuld. Eind maart wordt op de site van het onderzoek, www.onderwijsaanhetwoord.nl, bekendgemaakt waar en wanneer de debatten naar aanleiding van het onderzoek plaatsvinden.