IDFA 2004 CKV 19 t/m 24 november

Het zeventiende International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) staat voor de deur. Van 18 t/m 28 november worden in het hart van Amsterdam meer dan 200 van de beste documentaires vertoond die er het afgelopen jaar in de wereld zijn gemaakt.

 

Dit jaar is er een speciaal programma dat is samengesteld in samenwerking met de jongerenwebsites XXXS en Cultonline.nl. DOC U! is 19 t/m 24 november om 16.00 uur. Na iedere documentaire kan het publiek vragen stellen aan de regisseur en hoofdpersonen onder begeleiding van presentatoren zoals Froukje Jansen van Sixpack of Howard Komproe. Uiteindelijk beslist een jury bestaande uit CJP-leden welke documentaire de allereerste DOC U!-Award wint. Nu is het gehele DOC U!-programma bekend. Hieronder de programmering.

 

Met CJP neem je gratis je vriend of vriendin mee!

De gelukkige bezitters van CJP krijgen een tweede kaartje gratis voor een film binnen het DOC U!-programma. Bovendien geldt deze korting voor elke andere voorstelling die voor 17.00 uur begint. Daarnaast kan je bij IDFA je CKV-bonnen inleveren. Prijzen losse kaarten: weekend € 7,50/ doordeweeks voor 17.00 uur € 6,00

 

IDFA vindt plaats van 18 tot en met 28 november 2004 in de Balie, Pathé City Theater, Filmmuseum Marnixstraat, Stadsschouwburg, Cosmic Theater en Paradiso. Kijk op www.idfa.nl of bel 020 6273329.

DOC U!-programmering 

 

Vrijdag 19 november, City 6

little peace of mine, Eyal Avneri, (Israel, 2004)

De opkomst en ondergang van een linkse oppositiepartij voor kinderen in Israël, Peace for the Future.

Presentator: Howard Komproe

 

Zaterdag 20 november, City 6

beauty will save the world, Pietra Brettkelly (Nieuw Zeeland, 2004)

Tragisch en hilarisch verslag van de finale van de Miss Net World-wedstrijd in Libië, met speciale rol voor kolonel Kadafi.

Presentator: Kristel Zweers

 

Zondag 21 november, City 6

citizen king, Orlando Bagwell (Verenigde Staten, 2004)

De betekenis van Martin Luther King voor de mensenrechtenbeweging, in beeld gebracht met archiefmateriaal en getuigenissen van direct betrokkenen.. 

Presentator: Cindy Pielstrom

 

 

Maandag 22 november, Cinerama 2

big mike, Hanna Heilborn en Håkan Berthas (Zweden, 2003)

De in Zweden opgegroeide Mike reist naar Australië om zijn biologische moeder te ontmoeten.

Presentator: Wilko Terwijn

 

Dinsdag 23 november, Cinerama 2

nabila, Johan Bjerkner en Hanna Heilborn (Zweden, 2003)

Nabila is een allochtone Zweedse rapper die hele menigtes overtuigt van haar mening, maar thuis niet tegen haar vader durft in te gaan.

Presentatoren: Froukje en Maarten (Sixpack)

 

Woensdag 24 november, Cinerama 2

zooey, Boudewijn Koole (Nederland, 2004)

Zooey zoekt met behulp van foto’s, filmbeelden en de verhalen van familie en vrienden naar informatie over haar overleden vader, die ze nauwelijks gekend heeft.

jamila, Ingeborg Jansen (Nederland, 2004)

JAMILA van Ingeborg Jansen is een korte Nederlandse documentaire over een Islamitisch meisje dat heel goed voetbalt. Mét hoofddoek en mét korte broek. Dat laatste is uiteraard een probleem…

Presentator: Simone Gablan

 

Voor meer informatie kijk op www.idfa.nl of bel 020 6273329.