BRIGITTE KAANDORP
Brigitte Kaandorp begint haar carrière in De Open Bak van Theater de Engelenbak in Amsterdam. Met haar truttige manier van doen wint ze in 1983 het Camerettenfestival. Ze staat bekend als cabaretière met malle jurken en pumps. Na het programma 'Kunst' gaat  ze op zoek naar haar plek in de theaterwereld. Ze wisselt haar one-woman-shows af met toneel, een nachtclub-show en het schrijven, spelen en organiseren van haar eigen musical. Ze trouwt en krijgt kinderen. Kaandorp verandert van een gespeelde persoonlijkheid in een ware persoonlijkheid. In 2002 trekt ze de theaters in met haar programma 'Badwater'.
 
 

Brigitte maakt grappen over hele simpele onderwerpen en dat maakt haar juist zo uniek, ze maakt geen mensen belachelijk, ze maakt geen seksistische opmerkingen, ze steekt niet de draak met de politici uit Den Haag. Ze praat over de normale dingen in het leven. En deze weet zij met zo enorm veel overtuigings kracht en zo veel inbeeldings vermogen te presenteren, dat zelfs het verschonen van een luier leuk kan worden.

Video fragment "Badwater"

In eerste instantie was Brigitte dè vertolkster van de Nieuwe Lulligheid, met andere woorden vakkundig geklets in de ruimte. Maar naarmate de comediènne langer in het vak zit, krijgen de programma's ook inhoudelijk wat meer lading.

Samenstelling bronmateriaal utsluitend en alleen ten behoeve van het nieuwe vak ckv-1 uit het algemeen deel  voor havo en atheneum.  Meewerken aan deze site? Opsturen via e-mail is voldoende. 

Is er zonder uw toestemming en zonder bronvermelding gebruik gemaakt van uw teksten? Onze verontschuldigingen hierover. Laat het ons weten en wij geven een juiste bronvermelding of halen het materiaal van internet. Een financiele vergoeding kunnen wij helaas niet geven.


08/06/2007 last update