De cultuurkaart

In november krijg jij (als je leerling aan het voortgezet onderwijs bent) je Cultuurkaart. De webbased pas met heel veel voordelen voor jou. Met de Cultuurkaart kun je gratis naar een film. Of een mooie voorstelling zien met je klas. Hoe werkt de Cultuurkaart? [Lees verder........]

De Cultuurkaart vervangt de CKV-bonnen. Misschien heb jij nog CKV-bonnen in je bezit. Deze blijven geldig tot 31 december 2008.

Jongeren verleiden tot het bezoeken van een tentoonstelling of een theaterstuk: dat is wat minister Plasterk beoogd. Daartoe reikte hij vanmiddag in Den Haag de eerste ‘Cultuurkaart’ uit.
Alle scholieren in het voortgezet onderwijs krijgen een pas met een cultureel tegoed van 15 euro. Ze kunnen dit bedrag individueel of klassikaal besteden aan bijvoorbeeld theater, musea of film. Daarnaast is de Cultuurkaart een CJP-pas, waarmee jongeren korting krijgen bij culturele instellingen en winkels. CJP verspreidt deze nieuwe pas in opdracht van het Ministerie van OCW via de scholen.
De Cultuurkaart vervangt de papieren CKV-bonnen, die sinds 1999 door CJP onder 220.000 CKV-leerlingen werden verspreid. Vanaf dit schooljaar ontvangen alle 940.000 middelbare scholieren een Cultuurkaart.

Kun je de kaart eigenlijk ook gebruiken voor de popcorn bij de film? En waar gaan willen de scholieren hun culturele tegoed aan uitgeven? Cultura was erbij, en vroeg de Haagse scholieren naar hun culturele plannen. Kijk het terug in de reportage.

YouTube

Op sommige pagina's kun je videofragmenten van YouTube aantreffen. Is het fragment niet langer beschikbaar, dan graag even melden aan de redactie. Als alle fragmenten bij jou niet werken, moet je je software zodanig aanpassen, dat fragmenten niet tegengehouden worden: klik ''Allow blocked content''.

Digischool in Second Life

Digischool in Second Life

We hebben een school gebouwd in de vorm van een tropisch eiland. Zee, een leuk strand, zeilboten, waterscooters, motorboten en dolfijnen. Je kunt er andere Nederlandse jongeren ontmoeten en meedoen aan de wedstrijd Bouw een winkel voor Digischool en win 1000 L$.

Ga naar www.digischool.nl/sl

Lees alles over het Digischool eiland: hoe je een account moet aanmaken, de basisvaardigheden en de wedstrijd. Tot ziens in Teen Second Life.


   Vaklokaal CKV-1 digitale school. Colofon    10/31/2008 last update


Free counter and web stats