Architectuur: Millennium Dome

De Dome zou het symbool worden van het nieuwe Groot-BrittanniŽ dat de toekomst met zelfvertrouwen in de ogen kijkt. De gigantische koepel werd ontworpen door de architect Richard Rogers  

Vanaf 31 december en gedurende het hele Millenniumjaar (het jaar 2000) zou de Dome in Londen bezocht worden door miljoenen mensen uit de hele wereld.

De bovenstaande afbeelding geeft een goede indruk van de constructie, die aan de buitenkant van de koepel zichtbaar is: de koepel is opgehangen aan kabels, die samenkomen aan de top van 12 enorme masten.

De Millennium Dome was bedoeld als symbool voor de overgang van het tweede naar het derde millennium. Een millennium is 1000 jaar. Volgens een rapport van de Britse Rekenkamer was het project echter vanaf het begin gedoemd om financieel te mislukken. Bezoekersaantallen moesten worden bijgesteld en het oorspronkelijke budget van 2,6 miljard gulden bleek onvoldoende.

In de enorme koepel zal de nadruk gelegd worden op maatschappij, cultuur en omgeving. Eťn van de thema's is "het leven in 2000 en daarna". Een dans-, vlieg- en acrobatische show zal drie maal per dag vertoond worden in het centraal gedeelte van de Dome.


Is er zonder uw toestemming en zonder bronvermelding gebruik gemaakt van uw teksten? Onze verontschuldigingen hierover. Laat het ons weten en wij geven een juiste bronvermelding of halen het materiaal van internet. Een financiele vergoeding kunnen wij helaas niet geven.

12/29/2009 last update