Verwringen, Morphing

Verwringen kan met een heleboel programma's. Het bekendste is misschien wel Adobe Photoshop. Verwringen is niet zo moeilijk, maar wanneer is het zinvol?  Hieronder een voorbeeld met het programma Paint Shop Pro.

Het penseel Verwringen vind je onder het reguliere penseelgereedschap. De opties maken het mogelijk om het beeld uit zijn verband te trekken door het op te doen bollen of uit te smeren. Met Gladstrijken maak je de veranderingen langzaam weer ongedaan

Morphing

Met morphing maak je een heel klein soort filmpje, waarbij iets langzaam verandert in iets anders. Je kunt zo een filmpje al maken met slechts 2 afbeeldingen, maar met meer is ook mogelijk. Het linker portret verandert dan langzaam in het rechter! Je kunt meer voorbeelden bekijken op http://www.fantamorph.com/samples.htm en het programma downloaden als probeerversie voor 30 dagen op http://www.fantamorph.com/download.htm Je kunt dan zelf morphings maken.

vergroten

Morphing in de film

Deze methode was voor het eerst te zien in speelfilm WILLOW. Met behulp van morphing kan een beeld (bijvoorbeeld een personage) lang- zamerhand worden getransformeerd in een ander beeld, met een andere vorm en materie. Zie bijvoorbeeld hoe in WILLOW onder andere een geit en een tijger in een vrouw veranderen.

Mooiste voorbeeld van morphing is de cyborg in TERMINATOR 2. In deze film zien we hoe de bewuste cyborg van mens in vloeibaar metaal transformeert en weer terug. Hoewel dit al indruk maakte, deed het feit dat de omgeving in het chroom van de cyborg weerspiegelde, iedereen helemaal verbaasd staan.


08-01-2010 digischool bevo