Een film maken [stap 2] [stap 1] [stap 3] [stap 4] [stap 5] [stap 6]

Onder in het beeld bevinden zich zo lijkt het wel, drie stroken filmnegatief. Dit is het filmvenster, hier wordt de nieuwe film samengesteld. Om een scène aan de film toe te voegen selecteer je de scène in het scènealbum en sleept het dan naar het filmvenster. Daar laat je de scène dan los.

Helemaal links boven in het scherm zie je dat we ons niet meer bevinden in stap 1 (Opnemen) maak geklikt hebben op stap 2 (Bewerken)

Scènes ordenen en toevoegen

Is een scène eenmaal op de filmstrip geplaatst dan kan deze altijd nog verplaatst worden of weer verwijderd. Dit werkt allemaal weer door de scène te selecteren met de muis en dan per drag & drop te verplaatsen of van de filmstrip te trekken. In het laatste geval wordt de scène dan verwijderd. Ook het tussen twee andere scènes plaatsen van een derde scène is geen probleem, selecteer de scène die je tussen twee andere wilt plaatsen en sleep deze naar de ruimte tussen twee scènes. Studio laat met een groene streep duidelijk zien waar de scène zal komen als je de muis los laat. laat de muisknop pas los als de streep tussen de juist twee scènes staat.

Overzicht

Om het overzicht te houden van scènes die al gebruikt zijn, worden deze nadat ze in het filmvenster zijn geplaatst voorzien van een klein groen vinkje in de rechterbovenhoek.

Ruw materiaal

Als alle scènes die je wilt gebruiken in het filmvenster zijn geplaatst, is de basis voor de film gelegd. Om de film te bekijken selecteer je de eerste scène en klik daarna in het voorbeeldvenster op de knop voor Afspelen. Het is ook mogelijk slechts een deel van de film te bekijken, selecteer dan de betreffende scène en klik dan op Afspelen.