Zoeken naar cultuur in Nederland
 
  Reis door cultuur in Nederland
 
  over cultuurwijs abonneer
 
home
terug
opnieuw zoeken
opnieuw zoeken

Achtergrondinformatie

Cultuurwijs biedt toegang tot het culturele erfgoed in Nederland en is speciaal bedoeld voor scholieren in de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Het biedt in wisselende thema's een schat aan informatie, die is aangeboden door Digitaal Erfgoed Nederland in nauwe samenwerking met musea, archeologie, monumentenzorg, bibliotheken en archieven. Oorspronkelijk waren ook alle artikelen van Museumkennis doorzoekbaar in Cultuurwijs, maar in deze versie verwijzen we voor deze onderwerpen naar de website van Museumkennis zelf.

Tot medio 2005 verschenen er tweemaandelijks nieuwe thema's op Cultuurwijs met artikelen van erfgoedinstellingen. Vanaf die tijd wordt Cultuurwijs niet meer bijgehouden. Deze website is dan ook een aangepaste versie, waar de thema's nog steeds te lezen zijn, maar onderhoudsgevoelige informatie als adresgegevens en agendagegevens van culturele instellingen zijn eruit gehaald. Achter de schermen wordt nog gewerkt aan de optimalisering van deze nieuwe Cultuurwijs.

Cultuurwijs is, evenals Cultuurwijzer, in 2001 ontwikkeld in opdracht van Digitaal Erfgoed Nederland (DEN). Kijk voor meer informatie hierover bij het colofon.

Medio 2005 is Cultuurwijs overgenomen door het Instituut Collectie Nederland (ICN). ICN zal geen artikelen plaatsen op Cultuurwijs, maar gaat een nieuwe website over beheer en behoud opzetten, de Collectiewijzer, met name bedoeld en in samenwerking met collectiebeheerders. Het databasegedeelte, de centrale toegang tot veel digitale collecties in Nederland dat tegelijkertijd met Cultuurwijs en Cultuurwijzer is ontwikkeld, wordt wel verder ontwikkeld door ICN, om de Collectie Nederland zichtbaar te maken. Artikelen van Cultuurwijzer en Cultuurwijs zullen op het internet gevonden blijven worden, maar er zal wegens mankracht helaas geen redactie meer kunnen plaatsvinden, waardoor onderhoudsgevoelige informatie als hyperlinks niet goed meer kunnen werken.


 

  
Instelling:
Digitaal Erfgoed Nederland