Zoeken naar cultuur in Nederland
 
  Reis door cultuur in Nederland
 
  over cultuurwijs abonneer
 
home
terug
opnieuw zoeken
opnieuw zoeken

CKV - bonnen

Interactieve kijktochten :

Interactief educatief materiaal voor leerlingen in de basisvorming van het voortgezet onderwijs.

Meer informatie:

 

Het Amsterdams Historisch Museum heeft voor leerlingen van de basisvorming van het VMBO een interactieve kijktocht ontwikkeld. In dit programma, Vooruit met de tijd! genaamd, staan stadsuitbreiding, planning in de stedelijke ruimte en toename van verkeer centraal.

Het beschikbare materiaal bestaat uit een docentenhandleiding, een diaserie of video over de collectie of instelling zelf, een kijkroute met vragen/opdrachten, een lespakket met voorbereidings- en verwerkingsopdrachten en een handleiding voor museummedewerkers.

Drie musea in Nederland hebben de door het Amsterdams Historisch Museum ontwikkelde werkwijze, in samenwerking met de NMV vertaald naar hun eigen collectie en omgeving. Het gaat om de volgende musea:

Na evaluatie met de musea is een handleiding geschreven waarin wordt beschreven hoe u als museum zelf een interactieve kijktocht kunt opzetten. De conceptversie van de Handleiding voor het maken van interactieve kijktochten.doc (110 Kilobytes) kunt u hier downloaden. Eind 2003 verschijnt een uitgebreidere, definitieve publicatie. Deze publicatie zal te bestellen zijn bij het bureau van de NMV en wordt tevens aan alle leden toegestuurd. Bovenstaand Word-document zal dan niet meer beschikbaar zijn. Wel zal er ondersteunend materiaal van deze website gedownload kunnen worden. In de publicatie worden verwijzingen opgenomen. 

Informatie: Vanessa van Oost en Adriaantje de Jong

vvanoost@museumvereniging.nl of adjong@museumvereniging.nl


 

 

 

 

Guido de Bres College

 

 

 
 Vallei College  


 
Instelling:
Project erfgoedaanbod cultuurvouchers
 
Publicatiedatum:
14 oktober 2003