Voedingspatroon
Voedingspatroon - Hoe is ons huidige voedingspatroon
Het huidige voedingspatroon van de “gemiddelde” Nederlander is rijk aan vet en bevat veel energie. Nederlanders gaan steeds meer “grazen”, zes keer op een dag eten (veel tussendoortjes) is tegenwoordig heel normaal, maar zo is het niet altijd geweest. Hoe was het vroeger eigenlijk? Hoe is dit zo ontstaan? Vroeger werd er drie keer op een dag gegeten en kende men nog geen snacks en snoep. Supermarkten vol lekkers en de snackbar op de hoek bestonden toen nog niet. De meeste mensen verbouwden en bereidden alles zelf. Ook was er een zeer sterke grens tussen de arme en de rijke bevolking. Met dit idee voor een profielwerkstuk kun je laten zien hoe het (huidige) Nederlandse voedingspatroon ontstaan is. Mede hierdoor wordt dan duidelijk waarom er steeds meer welvaartsziekten voorkomen. Het is ook interessant om te zien hoe het beeld van de Nederlanders veranderd is met betrekking tot overgewicht, denk maar aan de mensen op de schilderijen van Rubens
Haagse Hogeschool Voeding en Diëtetiek, Voeding en Diëtetiek (universiteit, faculteit, opleiding)
Aan de slag met dit pakket!
|
|